Pasta met gegrilde St.-Jakobsschelpen en rucola

 

voor 2 personen:

 

300 gr fijne pasta (Capellini)

10 grote gekuiste St.-jakobsschelpen (eventueel uit diepvries)

1,5 dl olijfolie van goeie kwaliteit

2 teentjes look

60 ml witte wijn

1 el citroensap

50 100 gr rucola (naar keuze)

 

pasta koken volgens de aanwijzingen op het pakje

 

in een pan 1 el olijfolie verwarmen en hierin de knoflook enkele seconden bakken (mag niet bruin worden)

 

witte wijn en citroensap in de pan gieten, goed roeren en de pan van het vuur nemen

 

ondertussen de St.-jakobsschelpen grillen in de grilpan, kruiden met peper en zout (de dikke exemplaren eventueel doormidden snijden alvorens te grillen)

 

het wijn en knoflookmengsel opnieuw laten opwarmen en de gare pasta onder mengen; de rucola onderroeren, samen met de overgebleven olijfolie

 

van het vuur nemen en onmiddellijk serveren met de gegrilde St.-jakobsschelpen

 

Recepten