Pasta met gemengde paddestoelen en gorgonzola

 

Voor 2 personen

 

verse pasta naar keuze

1 ui

1 teentje knoflook

500 gr paddestoelen (bvb kastanjechampignons en oesterzwammen)

olijfolie om te bakken

1 dl witte wijn

1 dl water + groetenbouillonblokje

1 1,5 eetlepel mascarpone

50 gr gorgonzola (mag vervangen worden door roquefort, maar gebruik dan iets minder)

peper en zout

een handvol peterselie, fijngesnipperd

1 flinke eetlepel truffelolie

 

paddestoelen in grove brokken snijden, samen in olijfolie stoven met de gesnipperde ui en de geperste look

 

kruiden met peper en zout

 

wijn, water en bouillonblokje toevoegen en roeren tot het bouillonblokje gesmolten is

 

een paar minuutjes verder laten stoven

 

mascarpone en gorgonzola of roquefort onderroeren, en roeren tot alle kaas gesmolten is

 

ondertussen de pasta gaarkoken

 

net voor het opdienen de truffelolie, de gesnipperde peterselie en gare pasta onder de saus roeren

 

onmiddellijk opdienen op voorverwarmde borden

 

lekker met een pittige witte wijn (bvb Chablis)

 

Recepten