Pasta met paddestoelen

 

voor 3  personen:

 

pasta

20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

500 gr verse paddestoelen

1 bosje lente-uitjes

4 dl groentebouillon

½ dl droge witte wijn

olijfolie

1 citroen of limoen

p & z

maļzena express

 

pasta gaarkoken volgens de instructies op de verpakking

 

de gedroogde paddestoelen 15 min laten weken in warm water

 

de verse paddestoelen in dikke stukken snijden en laten stoven in de olijfolie, de in stukken gesneden lente-uitjes laten meebakken gedurende +/- 1 minuutje

 

kruiden met peper en zout

 

de uitgelekte, geweekte paddestoelen (eventueel een beetje kleiner gesneden), bouillon en witte wijn onder mengen

 

alles nog even aan de kook brengen en binden met de sausbinder

 

op smaak brengen met citroensap en eventueel nog even bijkruiden

 

de saus onder de pasta mengen

 

 

(wie hier liever vlees bij eet kan 150 gr gekookte hesp in blokjes onder de paddestoelensaus mengen)

 

 Recepten