Pasta met Sint-jacobsvruchten, bacon en zeekraal

Voor 2 personen

10 Sint Jacobsvruchten in grove stukken gesneden
100 gr gerookte baconsnippers
1 bakje zeekraal
een scheut balsamico-azijn
1 el olijfolie
peper
Piment d'espelette

300 gr fijne pasta (Capellini)
olijfolie van goeie kwaliteit
1 teentje look
50 ml witte wijn
1 el limoensap


pasta koken volgens de aanwijzingen op het pakje
 
in een pan 1 el olijfolie verwarmen en hierin de knoflook enkele seconden bakken (mag niet bruin worden)
 
witte wijn en limoensap in de pan gieten, goed roeren en de pan van het vuur nemen


verwarm olijfolie in een wok of pan en roerbak de bacon


voeg na een paar seconden de Sint Jacobsvruchten toe, samen met de zeekraal
 
roerbak gedurende max 1 minuut

Voeg een scheutje balsamico toe en kruid met peper en een half koffielepeltje piment d'espelette

Roer de gare pasta onder de bereiding en voeg een paar lepels van het knoflook-wijnmengsel toe

Roer goed en serveer in opgewarmde borden


 

 

Recepten