Pasta met worstjes

 

Voor 2 personen

 

200 250 gr pasta (vb schelpjes)

5 gepelde teentjes knoflook

2 x 1 handvol verse basilicumblaadjes

300 gr chipolataworst in stukjes van max 1 cm

400 gr gepelde tomatenstukjes uit blik

1koffielepel suiker

1 doosje gemalen saffraan

peper en zout

50 gr geraspte parmezaan

 

 

de hele knoflookteentjes in olijfolie bakken, samen met de stukjes worst en 1 handvol basilicumblaadjes, tot de worst rondom mooi bruin gebakken is

 

het knoflook uit de pan nemen en weggooien

 

de gepelde tomaten in stukjes bij de worst gieten en blik water toevoegen

 

suiker, saffraan, peper en zout toevoegen en de bereiding 20 30 min zachtjes laten pruttelen zonder deksel

 

ondertussen de pasta gaarkoken en afgieten

 

de saus onder de pasta roeren, samen met de helft van de parmezaanse kaas en de rest van het verse basilicum (grof gesnipperd)

 

de rest van de kaas bij de schotel serveren

 

 

Recepten