Pasta met zalm en mascarponesaus

 

Voor 2 pers

 

300 gr zalmfilet

200 ml droge witte wijn

150 gr mascarpone

Verse basilicum

5 stukjes zongedroogde tomaatjes

1 verse tomaat, ontpit en in blokjes gesneden

1 dl light room

300 gr verse pasta 

p & z

Mespunt piment d'espelette of chilipoeder

 

Leg de zalmfilet in een pan met deksel, giet de wijn in de pan

 

Voeg een 10-tal gesnipperde blaadjes basilicum bij in de pan en kruid met peper, zout en piment d'espelette (of chilipoeder)

 

Breng de wijn aan de kook, leg een deksel op de pan en laat 7 à 8 min zachtjes pocheren

 

Neem de zalm uit de pan

 

Doe mascarpone, verse tomatenblokjes en fijngesnipperde zongedroogde tomaatjes in de pan van het kookvocht en breng opnieuw aan de kook

 

Roer goed en laat de saus, met het deksel op de pan, 5 min zachtjes sudderen, roer af en toe

 

Kook ondertussen de pasta

 

Verdeel de zalm in stukken en voeg deze bij de saus

 

Voeg de room toe en laat de bereiding nog even flink doorwarmen

 

Roer ten slotte de gare pasta onder de saus

 

Versier met een paar versnipperde blaadjes basilicum   

 

Recepten