SPAGHETTI MET TONIJNSAUS

 

Voor 3 personen

 

+/- 500 gr (liefst verse) spaghetti

olijfolie

peper

1 ui, fijngesnipperd

1 à 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

1 blikje ansjovis (50 gr)

1 blik tomatenstukjes (400 gr)

1 blikje tonijn in eigen nat (200 gr)

1,5 dl water

0,5 dl droge witte wijn

parmezaanse kaas

 

 

ui & knoflook stoven in olijfolie

 

de uitgelekte ansjovis toevoegen, en laten smelten (opgelet, het mengsel niet laten aanbranden)

 

de tomatenstukjes toevoegen, en daarna de uitgelekte en fijngemaakte tonijn, peper toevoegen (géén zout, de ansjovis maakt de bereiding zout genoeg)

 

+/- 1,5 dl water + witte wijn toevoegen en 15 min zachtjes laten stoven

 

ondertussen de pasta gaarkoken

 

de gekookte pasta onder de tonijnsaus roeren, en opdienen met parmezaanse kaas

 

Recepten