Pasta met erwtjes en pikante worst

 

Voor 2 personen:

 

250 gr paste naar keuze (schelpjes, strikjes, …liefst geen spaghetti of tagliatelle)

100 gr doperwten (diepvries)

100 gr (pikante) salami,(mag eventueel chorizo zijn)

500 gr (verse) tomaten, gepeld en in stukjes gesneden

10-tal blaadjes basilicum

1 dikke ui (of 2 kleinere)

1 teentje look

p & z

50 gr geraspte  parmezaanse kaas

½ blokje vleesbouillon

1 dl water

 

 

worst in de lengte doorsnijden en elke helft in ½ maantjes snijden

 

de stukjes bakken in een pan zonder vetstof, ui + knoflook toevoegen

 

de fijngesneden tomaten en erwtjes toevoegen, kruiden met p & z

 

water + ½ bouillonblokje toevoegen en op een zacht vuur 20 min laten sudderen

 

ondertussen de pasta gaarkoken in gezouten water

 

de uitgelekte pasta onder de saus mengen, en de parmezaanse kaas ondermengen

 

afwerken met gesnipperde basilicumblaadjes

 

serveren op voorverwarmde borden

 

 

Recepten