Pastaschotel met zalm en broccoli

Voor 2 personen

IngrediŽnten

200 gr zalmfilets
1/2 broccoli
4 Š 5 zongedroogde tomaten (in marinade)
3,5 dl melk
50 gr mascarpone
150 gr geraspte mozzarella
2 etl geraspte parmezaan
1,5 eetl. boter
180 gr fusilli
1,5 eetl. bloem
1 flinke eetl. kappertjes
nootmuskaat
peper en zout

Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.
Hak de uitgelekte kappertjes grof.
Snij de zongedroogde tomaten in fijne stukjes.
Kook de fusilli gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de kleine broccoliroosjes toe.
Giet af en laat uitlekken.
Kruid de zalmfilet met peper en zout en bak bijna gaar; neem uit de pan en breek de vis met een vork in kleinere brokjes.
Smelt intussen de boter in een kookpot, voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Voeg mascarpone, zongedroogde tomaten en kappertjes toe, en roer de stukjes zalm onder de saus, voeg ten slotte de pasta met de broccoli toe.
Verdeel de bereiding over de ovenschotel en bestrooi met mozzarella en parmezaan.
Laat 20 min bakken in een op 180į voorverwarmde oven.
Zet de laatste 5 min nog even onder de grill.

(Eventueel kunnen een paar reepjes gerookte zalm onder de bereiding geroerd worden alvorens de schotel in de oven gaat, maar gebruik in dat geval minder zout) 

 

Recepten