De Portugese soep van ons mama

 

1 ui

1 flinke wortel (of 2 kleinere)

3 à 4 takjes selder (met blaadjes)

2 aardappelen

500 gr verse rijpe tomaten (gepeld)

2 rundsbouillonblokjes

1,5 liter water

Een scheutje room (facultatief)

 

 

De blaadjes van de seldertakjes snijden en bijhouden

 

Selderstengels, wortel en ui kuisen en in grove stukken snijdenzachtjes stoven in een beetje bakboter

 

Geschilde aardappelen in blokjes snijden en samen met de ontpitte tomaten in de kookpot doen, roeren en nog even laten meestoven

 

Water en bouillonblokjes toevoegen en 20 à 25 min zachtjes laten koken

 

Ondertussen de selderblaadjes in fijne reepjes snijden

 

De soep volledig mixen, daarna de fijngesneden selderblaadjes nog even meemixen tot ze fijner worden

 

Proeven, en eventueel bijkruiden met peper en/of zout

 

Naar keuze afwerken met een scheutje room

 

Recepten