Gamba’s “à la plancha”

 

Voor 2 personen:

1 kg gamba’s

1 à 2 teentjes look

handvol verse peterselie

sap van ½ citroen

Provençaalse kruiden

zeezout

Szechouoan peper (bij voorkeur, doch kan vervangen worden door gewone peper)

extra citroen voor aan tafel

 

 

Gamba’s bakken in ½ olijfolie & ½ bakboter, Provençaalse kruiden, peper en zout toevoegen en een 4-tal minuten laten bakken

 

De gamba’s omkeren en op dezelfde manier kruiden en bakken

 

Pan van het vuur nemen en geperste knoflook over de gamba’s strooien, alsook het sap van de ½ citroen

 

De bereiding flink mengen met een houten spatel

 

Gesnipperde peterselie over strooien en onmiddellijk opdienen

 

Serveren met citroen in partjes, stokbrood en een goed gekoelde witte wijn

 

 

Variant voor op de BBQ

 

Gamba’s +/- 1 uur laten marineren in een scheut olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zout

 

De gamba’s bakken op de BBQ tot ze langs beide kanten mooi roze zijn

 

Van het vuur nemen en geperste knoflook over de gamba’s strooien, alsook het sap van de ½ citroen

 

De bereiding flink mengen met een houten spatel

 

Gesnipperde peterselie over strooien en onmiddellijk opdienen

 

Serveren met citroen in partjes, stokbrood en een goed gekoelde witte wijn

 

 

Recepten