Gegrilde zalm met tagliatelle en zeekraal


Voor 2 personen

2 zalmsteak van rond de 200 gr
olijfolie
2 eetlepels gedroogde oregano
peper en zout
+/- 1dl magere room
1 eetlepel gedroogde dille
tagliatelle
een doosje verse zeekraal

strijk de zalm in met olijfolie, strooi er de helft van de oregano op, kruid met peper en zout

zet 10 min onder de voorverwarmde grill

draai de zalm om en bestrijk opnieuw met de olijfolie en de rest van de oregano + peper en zout

zet nog eens 10 min onder de grill

ondertussen de gewassen zeekraal in kleinere stukjes snijden en een paar minuten roerbakken in olijfolie; kruiden met peper (géén zout, zeekraal is reeds zout genoeg)
(niet te lang laten bakken, de zeekraal mag nog licht krokant zijn)

de tagliatelle gaarkoken en laten uitlekken

in de kookpot van de tagliatelle de room gieten, dille en peper toevoegen en even tot het kookpunt brengen

van het vuur de tagliatelle onder de roomsaus roeren

serveren met de gegrilde zalm en de gebakken zeekraal

 

Recepten