Griekse schotel

 

Voor 2 personen:

400 500 gr Calamars la Romana

6 8 gambas

lookboter

1 citroen

1 2 tomaten (naar keuze)

zwarte olijven (bij voorkeur Griekse Kalamata-olijven)

een pakje sla van +/-150 gr

tartaarsaus

tzatziki

 

Sla in repen snijden en op twee grote borden schikken

 

Citroen en tomaat in partjes snijden en op de rand van de borden schikken

 

Een flinke eetlepel tartaarsaus op de rand van de borden doen (eventueel in een aperitiefhapjesglaasje)

 

Een 3 4-tal olijven over strooien

 

Gambas bakken in de kruidenboter

 

Ondertussen de Calamars frituren volgens de aanwijzingen

 

De gambas in het midden op de sla schikken en de Calamars hierrond over de sla verdelen

 

Serveren met een potje tzatziki, stokbrood en een goed gekoelde witte wijn (bij voorkeur Retsina)

 

 

 Recepten