Koude zalmschotel

 

voor 2 personen:

2 zalmsteaks

1 liter water

peper en zout

1 laurierblaadje

1 flink takje tijm

1 soepkom soepgroenten

stukje geschilde citroen

gemengde sla (met rucola)

150 gr grijze garnalen

2 tomaten

2 sneetjes gerookte zalm

mayonaise

cocktailsaus

2 hardgekookte eitjes

 

 

breng water, alle kruiden, soepgroenten en citroen aan de kook in een brede kookpot en laat ten minste 5 min koken

 

voeg de zalmsteaks toe in breng opnieuw tot tegen het kookpunt aan

 

laat de zalm 5 min pocheren (=zachtjes pruttelen, tot net tegen het kookpunt) en neem van het vuur

 

laat de vis afkoelen in de bouillon, op een koele plaats

 

voor het serveren:

 

leg gemengde sla op een serveerschotel en leg hierop de drooggedepte koude zalm

 

snij de tomaten in 2 helften en haal deze uit; bestrooi de binnenkant met een weinig zout en laat omgekeerd uitlekken

 

meng de grijze garnalen met een lepeltje mayonaise en vul hiermee de uitgelekte tomaten

 

leg de opgevulde tomaten bij op de schotel, samen met de sneetjes gerookte zalm

 

versier met de in partjes gesneden hardgekookte eieren en cocktailsaus

 

serveer naar eigen keuze en smaak met koude aardappeltjes, koude tabouleh, extra tomaatjes, stokbrood, .

 

lekker met een koud wit wijntje (bvb Petit Chablis)

 

Recepten