Op vel gebakken zeebaars met zuiderse puree

 

Voor 2 personen

 

4 zeebaarsfilets

olijfolie

1 eetlepel echte boter

2 zongedroogde tomaatjes

2 eetlepels vers gesnipperde peterselie

Vers gemaakte puree  

 

Maak een paar (diepe) inkervingen in het vel van de zeebaars, om te vermijden dat bij het bakken de vis gaat opkrullen.

 

Giet ruim olijfolie in de pan, en voeg hierbij een flinke eetlepel echte boter.

 

Bak de zeebaarsfilets eerst op de velkant gedurende 2-3 minuten; draai en bak nog 2 minuten, zet het vuur zachter en laat nog 2 minuten garen.

 

Puree maken en afwerken met zeer fijn (1 mm) gesnipperde zongedroogde tomaatjes en gesnipperde peterselie.

 

Lekker met een goedgekoelde  pouilly fuissée.

 

 

Recepten