Staartvis met preisaus en witte wijn

 

Voor 2 personen

 

500 gr staartvis

3 eetlepels bloem

2 preiwitten

1 dl droge witte wijn

½ blokje groentebouillon

2,5 dl room

bakboter

peper, zout en geraspte muskaatnoot

 

 

vis in gelijke stukken snijden en in de bloem wentelen

 

in een pan rondom laten kleuren, kruiden met peper en zout en verder gaar bakken

 

ondertussen prei in fijne ringen snijden, kruiden met peper, zout en muskaatnoot en gaar stoven in de witte wijn

 

room aan de gestoofde prei toevoegen, samen met het halve bouillonblokje

 

goed roeren tot het bouillonblokje gesmolten is en nog even verder laten stoven

 

indien de saus te dun is kan deze gebonden worden met maļzena expres

 

vis onder de preisaus mengen en alles nog even goed opwarmen

 

serveren met aardappelpuree

 

Recepten