Stoofpotje van vis met saffraan

 

Voor 2 personen

 

2 preiwitten

200 gr champignons

200 gr zalmfilet (zonder vel)

200 gr kabeljauw

100 gr grijze garnalen

30 gr boter

30 gr bloem

2 dl droge witte wijn

citroen

5 dl visbouillon

peper, zout

1 doosje gemalen saffraan

+/- 50 gr geraspte kaas

 

vis in kleinere stukken snijden, bouillon met 1 dl witte wijn en het sap van (bijna) citroen aan de kook brengen, hierin de vis zachtjes laten pocheren (+/- 6 min (afhankelijk van de grootte van de stukken vis), op stand 3 4 indien schaal tot 9)

 

ondertussen prei en champignons in stukken snijden en stoven in een weinig vetstof, kruiden met peper en zout

 

vis laten uitlekken (stoofvocht NIET weggieten)

 

30 gr boter smelten en bloem onderroeren, aanlengen met het stoofvocht van de vis en de rest van de wijn tot een gebonden roux, 5 10 min zachtjes laten pruttelen

 

ondertussen saffraan mengen met een 2-tal soeplepels bouillon (om klontervorming te vermijden), en samen met de gestoofde groenten toevoegen aan de saus; kruiden met peper en zout

 

vis in een vuurvaste schotel schikken, garnalen over strooien en de saus over de vis verdelen

 

kaas over strooien en in de voorverwarmde oven (op 200 220) 25 30 min laten gratineren

 

opdienen met aardappelpuree

 

Recepten