Vispannetje

 

Voor 2 personen

 

2 preiwitten

100 gr champignons

150 gr zalmfilet (zonder vel)

150 gr kabeljauw

100 gr grijze garnalen

30 gr boter

30 gr bloem

50 ml droge witte wijn

citroen

400 ml visfumet of -fond

peper, zout

100 gr geraspte kaas

 

prei en champignons in stukken snijden en (apart) stoven in een weinig vetstof, kruiden met peper en zout

 

vis in 2 stukken snijden, witte wijn en visfumet aan de kook brengen, hierin de vis zachtjes laten pocheren (+/- 6 min (afhankelijk van de grootte van de stukken vis), op stand 3 4 indien schaal tot 9)

 

vis laten uitlekken (stoofvocht NIET weggieten)

 

boter smelten en bloem onderroeren, aanlengen met het stoofvocht van de vis tot een gebonden roux, 5 10 min zachtjes laten pruttelen (regelmatig blijven roeren zodat de saus niet aanbrandt)

 

roux kruiden met peper, zout en muskaatnoot, en een paar druppels citroensap toevoegen

 

de gestoofde champignons onder de roux mengen

 

verdeel de gestoofde prei op de bodem van 2 individuele ovenschaaltjes

 

verdeel hierop per schaaltje een stuk zalm en een stuk kabeljauw

 

strooi hierop de garnalen en verdeel de champignonsaus over de schaaltjes

 

kaas over strooien en in de voorverwarmde oven (op 200 220) 20 min laten gratineren

 

opdienen met aardappelpuree

 

Recepten