Zalm met Cambozola en gestoofde prei

 

Voor 2 personen

 

2 stukken zalmfilet (zonder graten)

3 preiwitten

peper en zout

2 dl light room

0,5 dl droge witte wijn

1 punt Cambozolakaas

 

 

zalm gaarbakken in de pan en ondertussen kruiden met peper en zout (+/- 10 min langs 1 kant, +/- 5 min langs andere kant)

 

ondertussen de prei gaarstoven in een paar eetlepels water, kruiden met peper en zout

 

room en witte wijn toevoegen en alles opnieuw tot het kookpunt brengen

 

een paar brokjes (+/- 50 gr) Cambozola onder de prei roeren tot de kaas volledig gesmolten is

 

zalm naast elkaar in een ovenschotel schikken en bedekken met schijfjes Cambozola van +/- 2mm dikte (zonder korst)

 

de schotel in een voorverwarmde oven (200) zetten tot de kaas lichtjes begint te smelten

 

daarna de schotel nog 5 min onder de voorverwarmde grill plaatsen

 

serveren met aardappelpuree en de preisaus

 

Recepten