Zeebaars in zoutkorst

voor 2 personen:

1 zeebaars van +/- 500 gr per persoon

(zwarte) peper

een paar takjes verse dille

een paar takjes verse tijm

een paar takjes verse rozemarijn

2 kg grof zeezout

2 eiwitten

 

laat de ingewanden van de vis verwijderen in de viswinkel, kop, vel (en schubben) aanlaten

 

spoel de vis binnenin goed en dep droog met keukenrol

 

vul de buikholte met een paar takjes tijm, rozemarijn en dille, en kruid (de buikholte) met zwarte peper

 

meng de eiwitten met het grof zeezout en doe hiervan een bodem van +/- 1 cm in een braadslede

 

leg hierop de vis en bedek met de rest van het zeezout, tot de vis volledig onder een zoutkorst zit

 

bak de vis gedurende 30 min in een voorverwarmde oven aan 240

 

(het eiwit zorgt ervoor dat de zoutkorst stevig rond de vis zit, en hierdoor gemakkelijker te verwijderen is)

 

klop met de achterkant van een zwaar keukenmes op de zoutkortst en verwijder voorzichtig het zout en het vel

 

fileer de vis en dresseer op warme borden

 

lekker met nieuwe aardappeltjes met tijm uit de oven

 

 

Recepten