Zeetong à la meunière

 

voor 2  personen:

 

2 schoongemaakte zeetongen

échte boter 

1 citroen 

Een paar eetlepels bloem 

p & z 

Een handvol peterselie 

 

 

De tongen onder stromend water afspoelen en droogdeppen 

 

Een paar eetlepels bloem op een groot bord strooien en de tongen hierin wentelen tot ze overal bedekt zijn met bloem; de overtollige bloem afkloppen 

 

In 1 á 2 pannen (afhankelijk van de grootte van de vissen) de boter verhitten

 

De tongen in de hete boter leggen en kruiden met peper en zout 

 

4 á 5 min op een middelmatig vuur laten bakken 

 

Voorzichtig omkeren en opnieuw kruiden met p & z 

 

Eventueel nog een klontje boter toevoegen en opnieuw 5 min laten bakken (afhankelijk van de dikte van de tongen

 

Ondertussen de oven voorverwarmen op +/- 50° en de borden hierin voorverwarmen 

 

Wanneer de tongen gaar zijn deze op de voorverwarmde borden schikken en opnieuw in de oven zetten om warm te houden 

 

1 pan met keukenrol oppervlakkig schoonvegen en hierin een verse klont boter laten smelten 

 

Een paar druppels citroensap toevoegen (naar eigen smaak meer of minder) en van het vuur versgesnipperde peterselie toevoegen 

 

De borden uit de oven nemen en de tongen overgieten met een paar lepels boter-citroensaus 

 

Serveren met gepersilleerde aardappeltjes en een droge witte wijn 

 

 

Recepten