Chili con carne ‘ŕ la minute

 

voor 2 ŕ 3  personen:

 

120 gr pikante chorizo worst (dunne gedroogde worst, geen  salami schijfjes)

500 gr gehakt

˝ koffielepel gemalen komijn

˝ koffielepel gemalen koriander

˝ koffielepel kaneel

1 mespuntje cayennepeper

3 kardemompeulen, geplet (mag eventueel weggelaten worden indien niet in de voorraadkast beschikbaar)

1 pot klaargemaakte pastasaus met groenten van 500 gr (vb Miracoli: Mediterrano)

1 blik witte bonen van 400 gr

0,5 dl chilisaus (of zoetzure saus)

 

de chorizo in de lengte halveren en dan in halve maantjes van ˝ cm dik snijden

 

in een pan zonder vetstof de chorizo knapperig bakken

 

het gehakt toevoegen en met een vork uit elkaar halen, bakken tot alle roze vlees verdwenen is

 

alle kruiden toevoegen en onderroeren

 

pastasaus, chilisaus (of zoetzure saus) en witte bonen onderroeren (indien gewenst mag de hoeveelheid witte bonen verminderd worden, naar eigen smaak)

 

0,5 dl water toevoegen, roeren en alles 20 ŕ 30 min zachtjes laten garen

 

serveren met wraps en een frisse sla

 

(indien gewenst kan hier ook gekookte rijst bij geserveerd worden ipv wraps)

 

Recepten