Everzwijn met een cognacsausje

 

Voor 2 personen

 

2 everzwijnsteaks of 1 stukje gebraad (+/- 500 gr)

2 sjalotten

1 eetlepel Luikse siroop

dl cognac

1 kleine eetlepel mosterd

blokje kippenbouillon

1 dl room

bakboter

een snuifje tijm

1 laurierblad

peper en zout

witloof

kroketten

 

 

sjalotjes snipperen en in boter glazig laten stoven

 

kippenbouillonblokje toevoegen, samen met 1 dl water, de tijm en laurier; 5 min zachtjes laten stoven

 

in een braadpan het vlees aan alle kanten toe schroeien en kruiden met peper en zout

 

blussen met cognac, en het sjalottenstoofsel toevoegen, samen met de mosterd

 

deksel op de pan doen en op een zacht vuur laten gaar worden (afhankelijk van de dikte: 20 30 min)

 

vlees uit de pan nemen en warm houden (in aluminiumfolie)

 

vuur hoger zetten en de Luikse siroop en de room toevoegen, de bereiding lichtjes laten inkoken

 

serveren met gestoofd witloof en kroketten

 

Recepten