Gehaktschotel met mas en paprika

 

Voor 2 personen

 

Olijfolie

400 gr mager rundergehakt

1 ui, gesnipperd

1/2 groene paprika in kleine blokjes gesneden

200 gr mas

1 klein blikje witte bonen

400 gr tomatenstukjes uit blik

1 fijngesnipperd teentje look

1 koffielepel tijm

2 3 dl runderbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 3 dl kokend water)

peper (+ eventueel zout)

1 mespunt cayennepeper

5 10-tal druppels tabasco (naar eigen smaak)

 

olijfolie verhitten en het gehakt een 5-tal minuten korrelig en bruin bakken

 

ui, paprika, look, mas en het blik tomaten toevoegen en een deel van de bouillon

 

kruiden met peper, tijm en cayennepeper

 

de bereiding 30 minuten laten sudderen en af en toe een scheutje bouillon toevoegen en roeren (het is de bedoeling een smeuge saus te bekomen)

 

de witte bonen toevoegen en nog een 15-tal minuten laten sudderen

 

de laatste 5 minuten de tabasco toevoegen en eventueel (naar eigen smaak) zout toevoegen

 

indien de saus te dun is kan deze gebonden worden met mazena express

 

dit gerecht kan opgediend worden met rijst, puree in wraps of gewoon met (stok)brood

 

Recepten