Hongaarse goulash

 

Voor 2 personen

 

750 gr rundstoofvlees

2 uien

2 paprika’s (rood & groen)

˝ liter runderbouillon

1 el paprikapoeder

1 ŕ 2 teentjes look

2 el bloem

1 klein blikje tomatenpuree

+/- 1 kg vastkokende aardappelen (naar eigen keuze eventueel meer of minder)

˝ el marjolein

1 dl rode wijn

mespunt cayennepeper

 

 

1 el olijfolie en 1 el bakboter goed heet laten worden en hierin het vlees bruinbakken (in porties, zodat de stoofpot niet te snel afkoelt, waardoor het vlees dan niet meer mooi kan dichtschroeien)

 

alle vlees uit de pan nemen

 

eventueel nog een beetje bakboter toevoegen en hierin de gesnipperde ui en knoflook laten stoven op een matig vuur

 

de in stukjes gesneden paprika’s toevoegen en alles nog een paar minuten verder laten stoven

 

het vlees opnieuw in de pan doen, bloem en paprikapoeder over strooien en alles nog even bakken terwijl u roert

 

kruiden met peper en zout

 

bouillon langzaam toevoegen en goed roeren

 

tomatenpuree, rode wijn, marjolein en cayennepeper toevoegen

 

alles op een zacht vuur laten stoven gedurende 1 uur

 

ondertussen de aardappelen schillen en na 1 uur aan de stoverij toevoegen, alles nog eens 30 min laten stoven

 

nagaan of de aardappelen en het vlees voldoende gaar zijn, anders nog wat langer laten stoven

 

de bereiding liefst een nacht laten rusten

 

Recepten