Italiaanse stoverij

 

Voor 2 personen

 

600 gr runderstoofvlees

200 gr prinsessenboontjes

rood pepertje (pitjes verwijderd en heel fijn gesneden)

1 ui

1 teentje look

200 gr tomatenvlees uit blik

3 dl runderbouillon

1,5 dl rode wijn

bakboter of olie

3 eetlepel bloem

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

peper en zout

een paar blaadjes verse basilicum

 

doe bloem in een plastic zakje en voeg het vlees in blokjes toe, schud met de zak tot de bloem overal goed rond het vlees verdeeld is

 

verhit de boter in een pan en laat het vlees (in porties) rondom mooi bruin bakken; kruid met peper en zout

 

haal al het vlees uit de pan en voeg eventueel nog een klontje boter of een scheutje olijfolie toe, stoof hierin de gesnipperde ui en knoflook

 

doe vlees en ui-look mengsel in een (bij voorkeur gietijzeren) stoofpot en zet op het vuur

 

voeg de bouillon, rode wijn, de takjes tijm en rozemarijn, het tomatenvlees en het fijngesnipperde pepertje toe en roer goed om

 

zet het deksel op de stoofpot en laat 1,5 uur zachtjes sudderen

 

de prinsessenboontjes in kleinere stukken snijden en de laatste 15 min bij de stoverij voegen en laten gaar stoven

 

koel wegzetten tot s anderendaags

 

de dag zelf de stoverij gedurende 15 min op een zacht vuurtje opwarmen en nagaan of de bereiding genoeg gekruid is

 

vers gesnipperde basilicum onder de stoverij mengen alvorens te serveren 

 

serveren met pasta naar keuze

 

Recepten