Kalfsblanquette op Italiaanse wijze

 

Voor 2 personen

 

600 gr magere kalfsblanquette

1 ui

1 teentje look

2 dl witte wijn

4 dl kalfsfond

50 100 gr zongedroogde tomaatjes (naar keuze)

500 gr bospaddestoelen (mag uit diepvries)

bakboter of olie

3 eetlepel bloem

2 eetlepels gedroogde oregano

1 takje tijm

peper en zout

een paar takjes verse peterselie

 

doe bloem en oregano in een plastic zakje en meng goed

 

voeg het vlees in blokjes toe, en schud met de zak tot de bloem overal goed rond het vlees verdeeld is

 

verhit de boter in een pan en laat het vlees (in porties) rondom mooi bruin bakken; kruid met peper en zout

 

voeg de kalfsfond, witte wijn en het takje tijm toe en roer goed om

 

zet het deksel op de stoofpot en laat 1,5 uur zachtjes sudderen

 

ondertussen gesnipperde ui en knoflook stoven en de bospaddestoelen toevoegen, kruiden met peper en zout en 10 min laten stoven

 

deze de laatste 10 min bij de stoverij voegen, samen met de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, en nog eventjes laten mee sudderen

 

koel wegzetten tot s anderendaags

 

de dag zelf de stoverij gedurende 15 min op een zacht vuurtje opwarmen en nagaan of de bereiding genoeg gekruid is

 

vers gesnipperde peterselie onder de stoverij mengen alvorens te serveren 

 

serveren met pasta naar keuze

 

 Recepten