Kalfslapjes met sherry-champignonsaus

 

Voor 2 personen:

2 kalfslapjes

1 dl sherry (bij voorkeur medium)

2 dl runderbouillon

1 2 sjalotjes (afhankelijk van de dikte)

1 klein bakje(250 gr) champignons

peper, zout, muskaatnoot

bakboter

maizena express

1 dl room (light)

gemengde sla

pasta (bij voorkeur tagliatelle)

 

 

kalfslapjes in een pan rondom bruin laten kleuren (een paar minuten langs elke kant), kruiden met peper en muskaatnoot

 

vlees uit de pan nemen en in dezelfde pan het fijngesnipperde sjalotje laten stoven

 

sherry en bouillon toevoegen en aan de kook brengen

 

hierbij de in schijfjes gesneden champignons voegen en +/- 1 minuutje laten stoven

 

de kalfslapjes opnieuw in de pan doen (bij de rest van de bereiding) en met het deksel op de pan een 10 15 minuten op een zacht vuurtje laten garen

 

saus binden met maizena-express en een scheutje room toevoegen

 

proeven of de bereiding genoeg gekruid is, en eventueel nog wat peper en/of zout toevoegen

 

serveren met tagliatelle en een klein toefje gemengde sla (of rucola)

 

Recepten