Kalfsragout met honing en komijn

 

Voor 2 personen

 

600 700 gr kalfsblanquette

1 ui

1 teentje look

50 gr spek (natuur)

 koffielepeltje gemalen komijn

peper

1 koffielepel tijm (of 1 takje verse tijm)

2 eetlepels vloeibare honing

1 eetlepel azijn

5 dl heet water

1 bouillonblokje (rund)

200 gr wortelen

2 eetlepels gesnipperde peterselie

boter en olijfolie om te bakken

 

 

verhit de boter en olijfolie in een stoofpot en laat het vlees rondom mooi bruin bakken

 

gesnipperde ui en knoflook bijdoen en even laten stoven

 

spek mee laten bakken, ondertussen goed roeren

 

peper + gemalen komijn over het vlees strooien en goed roeren

 

2 eetlepels vloeibare honing onderroeren en even laten bakken tot het geheel lichtjes karameliseert

 

1 eetlepel azijn over gieten, samen met 5 dl heet water

 

het bouillonblokje toevoegen en goed roeren, tijm toevoegen

 

zet het deksel op de stoofpot en laat 1 uur zachtjes sudderen

 

voeg dan de in (grove) stukken gesneden wortel toe, roer om en laat nog 30 min verder (zachtjes) sudderen

 

zet koel weg tot s avonds of s anderendaags

 

de bereiding opwarmen en eventueel (naar keuze) nog een koffielepeltje honing toevoegen, proeven of de bereiding voldoende gekruid is

 

net voor het opdienen 2 eetlepels gesnipperde peterselie over strooien

 

serveren met rijst of puree

 

Recepten