Kerrierijst met varkensreepjes en lente-uitjes

 

Voor 2 personen

 

300 gr varkenslapjes in reepjes gesneden

1 eetlepel vloeibare honing

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels kerriepoeder

1 eetlepel ketchup

1 koffielepel ma´zena

1 bosje lente-uitjes

1 rode paprika

2 teentjes knoflook (geperst)

1 rood pepertje

4 eetlepels sesamolie

1 tas ongekookte rijst

 

 

rijst gaarkoken volgens de aanwijzingen op het pakje, deze laten afkoelen

 

honing, sojasaus, 1 eetlepel kerrie, ketchup en ma´zena tot een marinade roeren en onder het vlees roeren, dit minimum 15 min laten marineren in de koelkast

 

lente-uitjes schoonmaken en in stukken van 1 cm snijden, de paprika in kleine blokjes snijden

 

het rode pepertje van de zaadjes ontdoen en zeer fijn snijden

 

in een wok of diepe pan de sesamolie laten verhitten en het vlees + alle marinade hierin bakken

 

lente-uitjes en paprika toevoegen en even laten meebakken

 

daarna knoflook en rode pepertje onderroeren

 

de (afgekoelde) rijst onder de bereiding roeren en nog een 3-tal minuten laten stoven, tot de rijst opnieuw warm is

 

tot slot de 2de eetlepel kerriepoeder onderroeren en serveren

 

Recepten