Lamsfilet in kruidenkorst

 

Voor 2 personen

 

2 lamsfilets

1 teentje look, gepeld en een keer doorgesneden

vloeibare honing

1,5 dl wildfond

2 eetlepels portogelei

maÔzena-express

witloof

kroketten

 

Kruidenkorst

een handvol peterselie (fijngesnipperd)

1 teentje look (geperst of fijngesnipperd)

2 takjes verse tijm (afgeritst en eventueel fijner gesnipperd)

1 takje rozemarijn (afgeritst en fijn gesnipperd)

2 ŗ 3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels broodkruim

(zwarte) peper &(zee) zout

 

alle ingrediŽnten voor de kruidenkorst mengen

 

lamsfilet rondom kleuren in bakboter, kruiden met peper en zout en het doormidden gesneden teentje look even mee laten bakken

 

lam uit de pan nemen en in een ovenschotel schikken, de bovenkant instrijken met een streepje honing

hierop de kruidenmengeling verdelen tot de bovenkant van het vlees volledig bedekt is

 

braadresten in de pan losmaken met 0,5 dl wildfond en in de ovenschotel bij het vlees gieten

 

een 2-tal takjes verse tijm bij in de schotel leggen (knoflook ook in de schotel laten)

 

dit kan een paar uur op voorhand gebeuren, zodat de smaken zich kunnen vermengen

 

op het moment zelf: oven voorverwarmen op 220 gr en het vlees +/- 30 min laten braden voor doorbakken vlees (voor rood/rosť: het vlees na 15 ŗ 20 min uit de oven nemen)

 

uit de schotel nemen en warm houden

 

braadresten uit de ovenschotel losmaken met 1 dl wildfond en in een pannetje (door een zeef) gieten

 

2 eetlepels portogelei onder de saus roeren en even laten koken

 

de saus eventueel binden met maÔzena express

 

op warme borden serveren, bvb met gestoofd witloof, prinsessenboontjes in spek gerold, spruitjespuree, Ö. en kroketten of gratin dauphinois

 

Recepten