Parmentiergehakt met groenten en aardappelpuree

 

Voor 2 personen

 

Olijfolie

400 gr mager rundergehakt

200 gr gesneden (diepvries)prei

150 gr champignons

1/2  rode paprika in kleine blokjes gesneden

200 gr tomatenstukjes uit blik

1 ui, gesnipperd

1 fijngesnipperd teentje look

2 à 3 dl runderbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 3 dl kokend water)

peper en zout

1 eetlepel paneermeel

1 mespunt cayennepeper

5-tal druppels tabasco

¼ koffielepel paprikapoeder

nootmuskaat

puree van +/- 1 kg aardappelen

 

olijfolie verhitten en de ui en de look glazig laten stoven, het gehakt toevoegen en korrelig en bruin laten bakken

 

de prei bijvoegen en kruiden met nootmuskaat, ¼ koffielepel paprikapoeder, peper en zout

goed roeren en even laten stoven zodat de preiringen een beetje slinken

 

daarna de tomatenstukjes, paprikablokjes en gesneden champignons onderroeren, kruiden met het mespunt cayennepeper en de tabasco

 

de runderbouillon toevoegen, en een half uurtje zachtjes laten sudderen

 

ondertussen de aardappelpuree bereiden

 

een paar minuten voor het einde van de baktijd een beetje maïzena-expres onder de gehaktsaus roeren om een gebonden saus te verkrijgen

 

vervolgens de gehaktsaus in een ovenschotel doen en afdekken met de aardappelpuree

 

de puree gladstrijken, een beetje paneermeel en een paar klontjes boter of margarine over de schotel verdelen

 

de gehaktschotel gedurende +/- 25 min in de voorverwarmde oven aan 200° bakken

 

(deze schotel kan op voorhand klaargemaakt worden, doch dan dient de oventijd aangepast te worden naar 45 min)

 

Recepten