Piccata al limone

(kalfslapjes met citroensaus)

 

voor 2á personen:

 

400 gram flinterdun gesneden kalfslapjes of magere varkenslapjes

bloem

Peper & zout

3 eetlepels boter

5 eetlepels droge witte wijn

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels gehakte peterselie

1 koffielepel suiker

1 dl water

Pasta

Groene asperges

Ma´zena express

 

Kruid de stukjes kalfsvlees met peper en zout en haal ze door de bloem.

 

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe, en bak het aan beide zijden tot het mooi bruin is.

 

Haal het vlees uit de pan, en voeg dan de witte wijn toe.

Laat inkoken, en voeg dan het water toe, daarna het citroensap.

Roer goed, en laat even sudderen.

Proef of de saus niet te zuur is en voeg eventueel wat suiker toe. Bindt de saus eventueel met ma´zena express.

Leg het vlees terug in de pan en draai het in de saus. Strooi de peterselie over het vlees.

 

Kook ondertussen de pasta en de groene asperges (apart).

Giet af en snij de groene asperges in kleinere stukjes.

 

Neem het vlees opnieuw uit de pan en hou warm.

 

Doe pasta en asperges in de pan van het vlees en roer goed onder de overgebleven saus.

 

Schik het vlees, samen met de pasta met groene asperges op voorverwarmde borden.

 

Recepten