Pot-au-feu

 

voor 2 personen

 

600 gr rundstoofvlees

200 gr spruitjes

3 wortelen

1 bokaal schorseneren (300 gr)

2 flesjes abdijbier Postel (blond)

2 blaadjes laurier

1koffielepel tijm of 1 takje verse tijm

p&z

 

bakboter in een stoofpot laten smelten, en het vlees rondom bruin bakken

 

flesje bier toevoegen (langs de rand, nooit koude vloeistof onmiddellijk op het vlees gieten anders wordt het taai)

 

kruiden met p&z, laurier en tijm

 

afdekken en 1 uur laten sudderen op een zacht vuurtje

 

de in stukjes gesneden wortel en de spruitjes toevoegen, en nog eens 30 40 min zachtjes laten sudderen tot het vlees en de groenten gaar zijn

 

de pot van het vuur nemen, en de uitgelekte schorseneren bij doen, de pot koel wegzetten tot 's anderendaags

 

de stoofschotel zachtjes verwarmen en eventueel bijkruiden (p&z) en indien nodig binden met instantsausbinder

 

opdienen met gekookte aardappelen, en als drank een blonde Postel

 

 Recepten