Ragout van everzwijn met porto

Voor 2 personen

700 gr civet van everzwijn
100 g gerookte spekreepjes
1 ui of 2 chalotten
Bakboter
2 dl lichte room
1 eetl. Luikse siroop
1 eetl. tomatenpuree
1/2 eetl. mosterd
1 eetl. suiker
2 dl rode porto
3 dl wildfond
2 blaadjes laurier
peper en zout
1 eetlepel bloem


Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten bruin.
Kruid met peper en een weinig zout. Neem uit de pan.

Bak in diezelfde pan de spekblokjes, voeg na een paar min de gesnipperde ui toe; deglaceer de pan met de bouillon, roer alle braadresten goed los.

Voeg alles samen in een (gietijzeren) stoofpot en voeg porto, laurierblaadjes, suiker, tomatenpuree en mosterd toe, en strooi er de eetlepel bloem over.
Roer goed, dek af en laat gedurende 1.30 u sudderen op een zacht vuur.
Zet het vuur af en roer de Luikse siroop onder de bereiding.
Kruid eventueel bij met peper en zout.

Laat rusten op een koele plaats.

Net voor het opdienen:
Verwarm de stoverij op een zacht vuurtje en giet er de room bij.

Serveren met kroketten en rauw of gestoofd witloof.

 

Recepten