Salade Liègoise

 

voor 3  personen:

 

750 gr groene boontjes

600 gr vastkokende aardappelen

600 gr gerookt spek in blokjes

2 à 3 uien

1,5 eetlepel olie

1,5 dl wijnazijn

p & z

 

de boontjes beetgaar koken, de aardappelen in de schil (nèt) gaar koken

 

aardappelen pellen en in niet te dunne schijfjes snijden

 

spekjes laten uitbakken in een weinig olie, uit de pan nemen en het braadvet blussen met de azijn; de vloeistof voor de helft laten inkoken

 

in een andere pan de gesnipperde ui in de rest van de olie laten stoven

 

de aardappelschijfjes en de boontjes bijvoegen, afdekken en op een zacht vuur laten opwarmen

 

spek + azijnsaus toevoegen, kruiden met peper en zout en voorzichtig mengen

 

alles nog even (met deksel) laten opwarmen en meteen serveren

Recepten