Steak met Roquefortsaus

 

Voor 2 personen

 

Biefstuk naar keuze

Vetstof om te bakken

100 gr Roquefort

1,5 dl (light) room

 

 

biefstukken bakken naar eigen smaak

(saignant 2 min/kant; à point: 3 min/kant; bien cuit: 4 min/kant, voor een biefstuk van 2 cm dikte)

 

kruiden met peper en (weinig) zout

 

ondertussen Roquefort pletten met de room, tot alle kaas opgelost is in de room

 

het vlees uit de pan nemen en warm houden (bvb onder aluminiumfolie)

 

de pan deglaceren met een paar eetlepels water (de braadresten goed losmaken) en het roommengsel in de pan doen

 

goed roeren tot een homogene saus

 

bijkruiden met peper (géén zout)

 

alles heel even zachtjes laten pruttelen en de biefstukken, mèt de vrijgekomen sappen, opnieuw in de pan doen

 

opdienen met frietjes en sla en tomaatjes

 

 

Recepten