Steak met groene pepersaus


Voor 2 personen


Biefstuk naar keuze
Vetstof om te bakken
3 4 koffielepels verse groene peperbolletjes
dl cognac
1,5 dl (light) room
Een paar eetlepels vleesbouillon
Peper uit de molen
Zout


biefstukken bakken naar eigen smaak
(saignant 2 min/kant; point: 3 min/kant; bien cuit: 4 min/kant, voor een biefstuk van 2 cm dikte)

kruiden met zout en de peperbolletjes

de cognac lichtjes verwarmen (een paar seconden in de microgolf, dit flambeert beter), over het vlees gieten en - weg van de dampkap! flamberen

het vlees uit de pan nemen en warm houden (bvb onder aluminiumfolie)

de pan deglaceren met een paar eetlepels bouillon (de braadresten goed losmaken) en een beetje laten inkoken
de room toevoegen en opnieuw een beetje laten inkoken tot een gebonden roomsausje, bijkruiden met peper uit de molen

de biefstukken, mt de vrijgekomen sappen, opnieuw in de pan doen

opdienen met zelfgemaakte frietjes

 

 

Recepten