Steak met kruidenvinaigrette

 

Voor 2 personen

 

Biefstuk naar keuze

Vetstof om te bakken

Handvol verse peterselie

10-tal blaadjes basilicum

1 sjalot

2 3 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit

1 koffielepel xeresazijn

sap van limoen

1 mespunt chilipoeder

flink wat gemalen zwarte peper

zeezout

 

 

kruiden fijnhakken, sjalot zeer fijn snijden

 

olijfolie met azijn mengen, alle kruiden en sjalot ondermengen en op smaak brengen met peper, zout en chilipoeder, indien de vinaigrette nog te dik is nog wat olijfolie onderroeren

 

bij voorkeur een uurtje op kamertemperatuur laten marineren

 

biefstukken bakken naar eigen smaak

(saignant 2 min/kant; point: 3 min/kant; bien cuit: 4 min/kant, voor een biefstuk van 2 cm dikte)

 

ondertussen de vinaigrette 30 sec opwarmen in de microgolfoven (niet langer, de kruiden mogen niet garen)

 

limoensap onderroeren (zuurheid controleren alvorens alles in de bereiding toe te voegen)

 

de vinaigrette over de steak dresseren

 

lekker met gestoomde of gekookte krieltjes in de schil, afgewerkt met grof zeezout

 

Recepten