Stoofvlees van hert met Duvel

 

Voor 2 personen

 

500 600 gr stoofvlees van hert (of hinde)*

2 uien

1 flesje Duvel

3 eetlepels aalbessengelei

2,5 dl wildfond

150 200 gr bospaddestoelen (mag uit diepvries)

1 kruidentuiltje

1 blaadje laurier

bakboter of olie

1 eetlepel bloem

peper en zout

 

verhit de boter in een pan en laat het stoofvlees (in porties) rondom mooi bruin bakken

 

haal het vlees uit de pan, kruid met peper en zout

 

voeg nog een beetje boter toe, laat de gesnipperde uien gedurende enkele minuten stoven in dezelfde pan

 

neem een andere stoofpot en laat hierin een beetje boter smelten

 

doe het vlees en de gestoofde ui hierin en bestrooi met de bloem, laat al roerend even bakken

 

giet het flesje Duvel bij het vlees (opgelet: langzaam en langs de rand van de pot, zodat de koude vloeistof niet onmiddellijk met het vlees in aanraking komt) en voeg het kruidentuiltje en laurier toe

 

voeg eveneens de wildfond en de aalbessengelei toe en roer goed om

 

zet het deksel op de stoofpot en laat 1,5 2 uur zachtjes sudderen

 

ondertussen de bospaddestoelen in een beetje bakboter laten stoven, en kruiden met peper en zout

 

deze het laatste kwartier bij de stoverij voegen en nog eventjes laten mee sudderen

 

zet koel weg tot s anderendaags

 

s anderdaags opwarmen en nagaan of de bereiding genoeg gekruid is 

 

serveren met knolselderpuree, kroketten, witloof, gestoofd appeltje, . (naar keuze)

 

 

* het stoofvlees van hert kan gerust vervangen worden door gewoon stoofvlees, voor wie niet van wild houdt

 

Recepten