Varkensfinettes met zongedroogde tomaatjes en pasta

 

Voor 2 personen

 

300 400 gr varkensfinettes (of fijngesneden varkenslapjes)

2 eetlepels gedroogde oregano

6-tal zongedroogde tomaatjes

olijfolie om te bakken

p&z

rucola

 

200 300 gr verse pasta (bvb spaghetti)

30 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

1 2 dl (light) room

p&z

1 koffielepel truffelolie

 

 

gedroogd eekhoorntjesbrood minimum 2 uur laten weken in warm water

 

grondig spoelen onder stromend water, uitknijen en in kleinere stukjes snijden

 

pasta al dente koken en afgieten

 

in dezelfde kookpot room opwarmen en eekhoorntjesbrood toevoegen

 

flink kruiden met p&z, de truffelolie toevoegen en goed heet laten worden

 

de uitgelekte pasta toevoegen en onder de saus scheppen

 

ondertussen olijfolie verhitten en het vlees bakken, oregano toevoegen en kruiden met peper en zout

 

de fijngesneden gedroogde tomaten onder het vlees roeren en nog even kort laten meebakken

 

op voorverwarmde borden schikken, samen met de pasta en een toefje rucola

 

 

Recepten