Varkenshaasje met Leffe

 

Voor 2 personen:

500 gr varkenshaasje

1 sjalotje (indien klein: 2)

1 flesje bruine Leffe

250 gr champignons

2 kruidnagels

1 takje tijm

1 laurierblad

1 klontje suiker

1 dl (light)room

p&z

bakboter

ma´zena-express

 

 

varkenshaasje in een pan rondom bruin laten kleuren, kruiden met p&z

 

sjalotjes fijn snipperen en bij het vlees voegen, even laten stoven

 

Leffe een paar seconden opwarmen in de Magnetron en in de pan bij het vlees gieten

 

het klontje suiker, kruidnagel, tijm en laurier toevoegen en met het deksel op de pan +/- 30 min laten stoven op een zacht vuurtje

 

ondertussen de champignons in schijfjes snijden en gaarstoven (kruiden met peper en zout)

 

bij het vlees voegen en alles nog 5 Ó 10 min verder laten stoven

 

vlees en kruiden uit de pan nemen en het vlees warm houden in aluminiumfolie

 

room bij de saus voegen en even laten koken; eventueel binden met ma´zena-express en indien nodig, bijkruiden met peper en zout

 

vlees in stukken snijden en opnieuw in de saus leggen zodat alles nog even opwarmt

 

serveren met rauw gesnipperd witloof en kroketten, puree of aardappelen in de oven met sjalotjes

 

Recepten