Varkensoesters op grootmoeders wijze

 

Voor 2 personen

 

2 varkensoesters

Vetstof om te bakken

100 gr gerookte spekblokjes

15-tal (diepvries) zilveruitjes (of naar keuze meer of minder)

200 gr champignons

3 dl droge witte wijn

peper en zout

1 blaadje laurier

flink mespunt basilicum, rozemarijn, marjolein en tijm

 

 

de in schijfjes gesneden champignons gaarstoven

 

ondertussen de zilveruitjes fruiten in vetstof, uit de pan nemen en in dezelfde pan de spekblokjes bakken, ook uit de pan nemen

 

in dezelfde pan eventueel vetstof toevoegen en het vlees bakken aan beide zijden, kruiden met peper en zout

 

de kruiden en wijn toevoegen (let op: koude vloeistof nooit rechtstreeks op het warme vlees gieten, anders wordt dit taai)

 

15 min zachtjes laten stoven, met het deksel op de pan

 

zilveruitjes, spek en champignons bij de bereiding gieten en alles nog een 5-tal min verder laten stoven, zodat de smaken zich goed vermengen

 

de saus, indien nodig, binden met ma´zena express

 

opdienen met gekookte aardappelen, frietjes of puree

 

 

Recepten