Vogelnestjes met Maderasaus

 

Voor 2 personen:

 

3 hardgekookte eieren

600 gr gehakt

paneermeel

2 eieren

 

saus :

1 ui

250 gr champignons

1 takje tijm

1 laurierblad

1 vleesbouillon

1,5 eetlepel tomatenpuree

20 gr boter of margarine

20 gr bloem

1 dl Madera

 

1 ei onder het gehakt mengen en paneermeel toevoegen, alles goed kneden

 

de afgekoelde eieren pellen, het gehakt in 3 verdelen en elk ei met het gehakt omringen in de vorm van het ei

 

door lichtjes geklutst eiwit en daarna door paneermeel wentelen, in een pan rondom goudgeel bakken

 

in een royaal beboterde braadslede doen, en 35 min laten bakken in een aan 220 graden voorverwarmde oven; van tijd tot tijd overgieten met het braadvocht

 

maak ondertussen de saus:

 

ui snipperen, champignons in schijfjes snijden en laten stoven, kruiden met p&z, en naar smaak een paar druppels citroensap toevoegen

 

in een kookpot boter laten smelten en bloem ondermengen; langzaam liter vleesbouillon toevoegen en ondertussen goed blijven roeren

 

tomatenpuree ondermengen, + laurier en tijm

 

alles nog 5 10 min zachtjes laten doorkoken, de Maderawijn toevoegen + de gestoofde champignons

 

serveren met aardappelpuree

 

 

Recepten