Plat spécial

Voor 4 personen


600 gr stoofvlees van varken

1 blokje vleesbouillon
250 gr gehaktballetjes
500 gr champignons
1 gesnipperde ui of sjalotje
50 gr boter
50 gr bloem
3/4 l gezeefde bouillon
peper en zout
Cayennepeper

1,5 el tomatenpuree
1,5 á 2 dl Madera

Enkele uren tot 1 dag op voorhand


stukken vlees in een pan rondom bruin laten kleuren, kruiden met p&z
 
1 liter warm water, samen met 1 blokje vleesbouillon  in de pan bij het vlees gieten en met het deksel op de pan +/- 1 uur laten stoven op een zacht vuurtje


bouillon zeven en laten afkoelen
 
de balletjes in water pocheren tot ze komen bovendrijven
 
Gesnipperde ui of sjalot in bakboter stoven, champignons in stukken snijden en samen met de ui of sjalot bakken, kruiden met peper en zout


roux maken met de boter en de bloem, aanlengen met de bouillon tot een gladde saus en 5 min zachtjes laten doorkoken 
de tomatenpuree toevoegen, samen met de Maderawijn
bijkruiden met cayennepeper en eventueel p&z

Vlees,  balletjes en champignons bij de saus voegen en alles goed warm laten worden

Schep de bereiding in individuele schaaltjes en versier elk schaaltje met een paar schijfjes hardgekookt ei en een zuur augurkje in waaiervorm gesneden

Serveren met aardappelpuree

 

 

Recepten