Varkenshaasje met  witloof en Kasteelbier

Voor 2 personen

1 varkenshaasje
100 gr gerookte baconreepjes
4 stronken witloof
1 flesje donker kasteelbier
1 koffielepel Luikse siroop
Instantsausbinder
Bakboter
p&z
Kroketten
Een paar extra stronkjes witloof
Mayonaise

Bereiding

Witloof halveren en in stukjes van 1 2 cm snijden

Varkenshaasje in twee snijden en de stukken aan alle kanten goudbruin bakken

Uit de pan nemen en de baconreepjes in dezelfde pan een paar minuutjes roerbakken

Witloof toevoegen, goed roeren en kruiden met peper, een paar minuutjes laten stoven

Bier en Luikse siroop toevoegen, even roeren en de stukken vlees hierop schikken

De pan afdekken en 25 30 min laten sudderen op een zacht vuurtje

Het vlees uit de pan nemen en warm houden

De saus binden met de instantsausbinder, het vlees in sneetjes snijden en serveren met kroketten en rauw witloof (met mayonaise gemengd)

 

Recepten