Gerookte zalm met pittig kerriesausje

 

Voor 2 personen

 

250 gr gerookte zalm in reepjes

¼ appel (jonagold) in brunoise (= zeer fijne stukjes)

sap van ¼ limoen

1 eetlepel verse fijngesnipperde dille

zwarte peper

 

voor het sausje:

1 eetlepel mayonaise

1 koffielepel groene currypasta

1 koffielepel gembersiroop*

2 à 3 eetlepels kokosmelk

 

als bordversiering:

fleur de sel of grof zeezout

scheutjes (rode biet, luzerne, prei, ...) naar keuze

toastbrood

 

 

de zalm in kleinere brokjes snijden (bij voorkeur met de hand, niet met een elektrische cutter)

 

fijngesneden appel en dille onder de zalm mengen

 

het limoensap toevoegen (niet alles in één keer, proeven of de bereiding niet te zuur wordt, anders naar eigen smaak meer of minder sap toevoegen)

 

kruiden met zwarte peper (géén zout)

 

max ½ uurtje laten marineren

 

alle ingrediënten voor het sausje mengen en koel wegzetten

 

met behulp van een ringetje de zalmtartaar op individuele borden plaatsen

 

borden versieren met een toefje scheutjes, een streepje kerriesaus en wat grof gemalen zeezout of fleur de sel

 

opdienen met warme toast

 

* gembersiroop is niet zo makkelijk te vinden en kan eventueel vervangen worden door sojasaus, maar dan wordt het sausje minder zoet

 

Recepten