Langoustines met tuinkruiden

 

Voor 2 personen:

 

12 langoustines

1 gehakte sjalot

1 handvol peterselie 

een paar blaadjes dragon

een flink mespunt Piment d'Espelette 

peper

een paar druppels limoensap 

1 flinke eetlepel boter

1 koffielepel whisky 

fleur de sel 

grof zeezout 

 

 

Smelt de boter gedurende een paar seconden in de magnetron 

 

Versnipper dragon en peterselie en meng, samen met de (zeer fijn) gehakte sjalot, onder de gesmolten boter 

 

Voeg Piment d'Espelette, peper, whisky en limoensap toe en meng goed 

 

Verwijder de koppen en snijd de langoustines op de rug (niet de buik) volledig open (maar niet helemaal doormidden, zodat de 2 helften aan elkaar blijven) en verwijder het darmkanaal.

 

Bedek de bodem van een ovenschotel met een dun laagje grof zeezout (zodat de langoustines niet verschuiven in de oven) 

 

Leg de open langoustines (vleeskant naar boven) op het zout en giet op elke langoustine een koffielepel van het mengsel 

 

Zet gedurende 4 min in een aan 200 voorverwarmde oven, dan nog 2 min onder de hete grill

 

Bestrooi de langoustines met een paar korrels fleur de sel 

 

onmiddellijk opdienen 

 

Recepten