Mousse van rivierkreeftjes met bieslooksaus

 

Voor 4  personen

 

250 gr gekookt rivierkreeftenvlees

een paar druppels limoensap

een flinke tak verse dille

peper

1 gelatineblaadje

1 dl visfond

½ dl room om op te kloppen

4 sneetjes gerookte zalm

rucola

toastbrood

 

voor het sausje:

 

+/- 20 gr verse bieslook

1 dl room

peper & zout

sap van ¼ limoen

 

gelatine laten weken in koud water

 

visfond opwarmen en de gelatine hierin oplossen

 

200 gr rivierkreeftenvlees in grove stukken snijden en samen met de dille (afgeritst van de grove takken), peper en visfond fijnmixen

 

een paar druppels limoensap onderroeren

 

proeven, en eventueel bijkruiden met peper en/of limoensap (géén zout)

 

room opkloppen en voorzichtig onder de mousse roeren

 

een paar uur in de koelkast laten opstijven

 

een paar sprietjes bieslook apart houden, en alle ingrediënten voor het sausje mixen tot een gladde pasta

 

koel wegzetten

 

met behulp van een ringetje de mousse op individuele borden plaatsen

 

borden versieren met een sneetje gerookte zalm, een toefje rucola en een streepje bieslooksaus

 

over elk bord een paar snippers bieslook strooien als versiering

 

opdienen met warme toast

 

Recepten