Scampi in de oven

voor 2 personen:

12 scampi

250 gr champignons

125 ml light room

1 soeplepel tomatenpuree

1 kleine soeplepel cognac

2 koffielepels ketchup

50 gr geraspte kaas

3 4 druppels tabasco

p & z

 

Scampi pellen, champignons in schijfjes snijden.

De scampi in olijfolie bakken, de champignons stoven in een weinig olijfolie, beiden kruiden met p&z.

Ondertussen de room, tomatenpuree, ketchup en cognac in een kommetje mengen, p&z en tabasco toevoegen.

De gestoofde champignons bij de (bijna gare) scampi in de pan doen, samen met het roommengsel en nog even goed laten opwarmen tot het kookt.

Verdelen over 2 vuurvaste kommetjes, geraspte kaas over strooien, en +/- 10 min onder de (10 min voorverwarmde) grill laten kleuren.

Opdienen met stokbrood en goed gekoelde schuimwijn of champagne.

 

 

 Recepten